top of page

לגור בבית סירה בתעלת מים באנגליה



מחירי הבתים בלונדון ממשיכים לזנק, ועד כה השנה עלו ב–20%. אחת התוצאות של המגמה הזו היא שבתי הסירה העוגנים בתעלה, שבעבר נבחרו כסגנון חיים אלטרנטיבי, נהפכים לאפשרות מבוקשת של דיור בר־השגה.

יש בערך 3,000 בתי סירה בלונדון - פי שניים ממספרם לפני שבע שנים, לפי רשות התעלות והנהרות (Canal and River Trust), המפקחת על הנתיבים הימיים בתחומי וויילס ואנגליה. זה אולי לא נשמע כמו מספר גדול, אך הצמיחה המהירה מותחת את גבולותיה של מערכת התמיכה הקיימת של התעלה, כולל אספקת המים למשקי הבית ושירות האשפה.

אף שרשת התעלות של לונדון היא אחת הארוכות ביותר באירופה - כמעט פי שניים מאורכה של הרשת באמסטרדם - בעלי הסירות אומרים שהאפשרות לחיות בה מתקרבת לקצה גבול היכולת.


הביקוש הגובר למגורים בבתי סירה עלה על מספר המעגנים והמתקנים הזמינים בלונדון. אין מספיק מקומות לעגינה שזמינים להשכרה מהרשות או ממפעילים פרטיים. המשמעות היא שרוב בעלי הסירות בלונדון נאלצים כעת להשתמש ברישיונות זמניים, שמאפשרים להם להישאר באותה נקודה במשך שבועיים, לפני שהם מחפשים את נקודת העגינה הזמינה הבאה.

 

בעקבות מגפת הקורונה והאפשרות לעבודה מרחוק, בריטים רבים בוחנים מחדש את תנאי חייהם. חלקם אף בחרו להעתיק את בתיהם לסירות המשייטות בתעלות. רבבות בעלי סירות משייטים בחודשים האחרונים ברחבי וויילס ואנגליה. רשת התעלות הענפה ששימשה בעבר לשינוע סחורות ברחבי המדינה, חצתה את בריטניה ועברה בכפרים, בעיירות ובלב ערים.

אחרי שהוחלפה הרשת ברכבות וכבישים מהירים, התעלות ננטשו והוזנחו. אך בשנות ה-60 החלו הרשויות לשקם ולשחזר את התעלות, והן הפכו לאתר שיט עממי. בימים אלה מתפתים רבים להפוך את גיחות סוף השבוע לאורח חיים קבוע.




בית הסירה של רוזמרי

 

כמו דירה רגילה

 

מבפנים, בית הסירה של רוזמרי (70)  נראית כמו דירת 3 חדרים רגילה, מרווחת ומרוהטת ברמה גבוהה, עם מקלחת ושירותים. מול הספה בוערת אח שהופך את החורף הלונדוני לחוויה נעימה (הטמפרטורה בחוץ היא 6 מעלות). רוזמרי מתבוננת על הברווזים ששוחים ליד בית הסירה שלה וצוחקת כשאני שואל אותה כמה שילמה עבור התענוג. "הוצאתי 150 אלף ליש"ט", היא אומרת, "זו סירה חדשה שנבנתה בשבילי לפני שנה וחצי, אחרי שגרתי 15 שנה בחו"ל". הדירות שמשקיפות על הסירה של רוזמרי נמכרות על פי רוב במחיר של כמיליון ליש"ט, המשקף את המיקום שלהן קרוב מאוד למרכז העיר ואת הנוף לתעלה.

  

מקור וקרדיט




 בתי סירות , לונדון , תעלת ריג'נט

תעלת ריג׳נטס (Regent’s Canal). זו תעלה ארוכה שחוצה את צפון לונדון ממערב למזרח, ובדומה לעיר עצמה, הצד המערבי שלה הוא קצת יותר פנסי ופסטורלי, לעומת הצד המזרחי, שהוא קצת יותר מחוספס וכאוטי, היפסטרי ולא צפוי.

תעלת ריג׳נטס, שהושקה בשנת 1820 היא החלק העיקרי של מערכת תעלות בצפון לונדון, והיא התעלה שמחברת את התעלה האנגלית הארוכה גרנד יוניון לנהר התמזה. אורכה של התעלה 13.8 ק״מ,










בתי סירות בתעלת קמאדן , לונדון

תעלת קמדן בצפון לונדון מתפתלת בנוף מדהים - עירוני עתיק, עירוני מודרני, עצים שנוגעים בשפת התעלה, סירות נהר ועוד רוחב התעלה אולי 5 מטר, אך היא ארוכה (אין סופית) ומרשימה.





"יש לי חופש לשנות אווירה בכל פעם שאני מדליק מנוע"

לכמה מבעלי הסירות לא אכפת להיות נוודים צפים בלב אחת הערים העמוסות בעולם. אפילו לפני שנוצר מחסור במקומות עגינה, קווין קיבי בחר להיות נווד כזה, ובשש השנים שחלפו מאז שפרש ממשטרת לונדון, הוא נודד בין התעלות של אנגליה. בשנתיים האחרונות הוא נמצא בלונדון, שם הוא עובד כאנליסט תוכנה. "יש לי החופש לשנות אווירה בכל פעם שאני מדליק את המנוע", אמר, בעודו צובע בירוק את הסירה שלו, "ריימרדס", שחונה בוונציה הקטנה. "בשבוע שעבר הייתי בקינגס קרוס; בשבוע הבא אהיה בנוטינג היל".

























201 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page