top of page

ישראל של פעם - מוזיאון לנוסטלגיה מקומית, תל אביב, סיור נוסטלגי

  • Amikam salant
  • 5 באפר׳
  • זמן קריאה 2 דקות


רשמים מצולמים מחגיגת יום הולדת משפחתית במוזיאון הנוסטלגיה של גיל פנטו

אתמול ביקרנו כל המשפחה במוזיאון הנוסטלגיה של גיל פנטו

בית ישראלי של פעם - מוזיאון הנוסטלגיה של גיל פנטו.

שוקן 27 תל אביב. 054-4510345 info@gilfanto.co.il


מוזיאון פרטי לנוסטלגיה ישראלית המספר את סיפורה של ישראל של פעם, ישראל של שנות החמישים עד השבעים. האוסף הוא פרי עמלו ואיסופו של גיל פנטו מזה 12 שנה .

גיל פנטו, מחיה זיכרונות, מוכר ל"רשויות הנוסטלגיה" כאספן קפדן של יותר אלפי פריטים, מכתבים ואוספים יוצאי דופן מ־30 השנים הראשונות למדינה.


החידוש במוזיאון של פנטו הוא שהמושג "לא לגעת", המתבקש במקומות מעין אלה, לא קיים. להפך. הוא מעודד את אורחיו למשש ולדפדף בספר טלפונים ישן, להתמוגג מאוסף מפיות בד שעליה רקום "בתיאבון", ולמשך כמה שעות ענוגות להיבלע במנהרת זמן של זיכרונות, מראות וקולות שכיף להיזכר בהם.


גיל פנטו מספר מה מושך אותך בזה?

"הרבה שנים אני עוסק בזיכרונות מבתים של פעם וילדות של פעם, והתקופה שעניינה אותי היא פחות או יותר 25 השנים הראשונות של המדינה מסיבה אחת: בשנים האלה התוצרת הייתה ישראלית בלבד, וכמעט בכל הבתים היו את אותם הדברים. היית יכול למצוא בבית של חוה ובבית של שושנה את אותם הדברים שמצאת גם בבית של שרה.

עם השנים הבנתי שאני אוסף זיכרונות מילדות של פעם ומהבית של פעם. כיליד אמצע שנות ה־60 אני זוכר חלק מהדברים בעיקר מביתה של סבתי, אבל גם אני, בתור ילד, זרקתי את הילדות שלי ונפטרתי מהדברים האלה. רק עם השנים הבנתי שזו הייתה טעות. מה שמפעים אותי בלאסוף את התקופה הזו הוא הפשטות, הצניעות, הגרפיקה, המילים והשפה וזה מה שהעסיק אותי”. ( מקור וקרדיט).


סיורים בשוק הפשפשים הבעירו בגיל פנטו את התשוקה לאסוף פריטים נוסטלגיים עד כי הגיע למאות ואף לאלפי פריטים והוביל אותו בשנת 2012 לפתוח מוזיאון פרטי לנוסטלגיה ישראלית בתל אביב שבו הוא מארח אנשים, קבוצות וחובבי נוסטלגיה: “עם השנים הצטברו אצלי המון פריטים כי בכל זאת, 25 שנים לא הולכות ברגל, וקניתי המון פריטים בשוק הפשפשים ובמקומות אחרים והחלטתי לקשט את ביתי עם האוסף ובאיזשהו שלב החלטתי לחלוק זאת עם כולם. אני מארח במקום הרבה אירועים פרטיים וימי הולדת (מקור וקרדיט)




























גיל פנטו , האוצר של מוזיאון הנוסטלגיה , מציג את מכשיר הפליט

מכשיר ידני לריסוס חרקים כמו יתושים וזבובים. הפעלת המכשיר נעשתה באמצעות הפעלת המשאבה










Comments


הצטרפו לרשימת התפוצה וקבלו עדכונים למייל

תודה על ההרשמה!

על עמי סלנט:

מאז פרישתו של עמי סלנט כמנהל מרכז המידע במכון מופ"ת הוא ממשיך לפתח מאגרי מידע שונים ומעמיקים, והחשוב שמביניהם הוא מיזם התיעוד המקוון – ילדים בשואה. בין השנים 1993-2008 עבד עמי סלנט גם כמרצה לתחומי המידענות וניהול התוכן במחלקה ללימודי מידע באוניברסיטת בר אילן.

© 2020 כל הזכויות שמורות לעמי סלנט

האתר נבנה ע״י: ABCreative

bottom of page