top of page

הרובע ההיסטורי העתיק בקרטחנה , קולמביה וגם מוכרות הפירות



קרטחנה נוסדה בשנת 1533 וחיים בה כ- 2.5 מיליון איש והיא נחשבת לאחת מערי הנופש הפופולאריות בקרב מטיילים מכל העולם. קרטחנה מחולקת לעיר העתיקה ולאזור החדש

חם מאד בעיר קרחטחנה , קולומביה


מגוון הפירות בקולומביה עצום, וחלק מהפירות הטרופיים הנמצאים במדינה גדלים רק בה ובחלק משכנותיה.

מוכרות הפירות בעיר קרטחנה

מעטים יודעים כי אותן נשים ססגוניות המוכרות פירות בסמטאות וברחובות העתיקים של קרטחנה בקולומביה פועלות ביחד כאחד הקאופרטיבים בעיר .


קרטחנה דה אינדיאס (בספרדית: Cartagena de Indias; מכונה בקיצור קרטחנה) היא עיר נמל בצפון קולומביה, לחוף הים הקריבי, המשמשת כבירתו של מחוז בוליבר. העיר נוסדה ב-1533 וב-1984 הוכרז המרכז ההיסטורי שלה כאתר מורשת עולמית.


העיר קרטחנה (Cartagena) התגלתה על ידי הספרדי באסטידאס (Bastidas) בשנת 1500.


באסטידאס גילה, שתושביה המקומיים של העיר הם אינדיאניים בעלי כמויות זהב אדירות. הוא נשאר בעיר, ובעקבותיו הגיעו משלחות מחקר רבות ומחפשי זהב. העיר החלה להתפתח, נבנה בה נמל והספרדים שהגיעו החלו בבזיזת והשמדת האוכלוסייה האינדיאנית המקומית.


בשנת 1984 החליט אונסק"ו להכריז על ביצוריה של קרטחנה, הנמל שלה וכמה מהאתרים ההיסטוריים שבאזור ההיסטורי, בין חומות העיר, כעל אתר מורשת עולמית. בין היתר, נכללו בהכרזה אתרים כגון הקתדרלה, מנזר סן פדרו קלאוור, ארמון האינקוויזיציה וארמון המושל שברובע סן פדרו, שהיה הרובע של אצולת העיר, וכן רובע סן דייגו, בו התגוררו הסוחרים ואנשי מעמד הביניים.


בנימוקי הבחירה צויין כי העיר מהווה דוגמה טובה לאדריכלות הצבאית שאפיינה את המאות ה-16, ה-17, וה-18, והוזכרה היותה אחד ממרכזי הסחר הגדולים של אמריקה בעידן הקולוניאלי, לצד הוואנה וסן חואן.


הנה כמה צילומים של מוכרות הפירות בעיר קרטחנה וגם של העיר העתיקה לאחר מכן :















....והנה כמה צילומים של הרובע ההיסטורי העתיק בקרטחנה












121 צפיות

コメント


הצטרפו לרשימת התפוצה וקבלו עדכונים למייל

תודה על ההרשמה!

על עמי סלנט:

מאז פרישתו של עמי סלנט כמנהל מרכז המידע במכון מופ"ת הוא ממשיך לפתח מאגרי מידע שונים ומעמיקים, והחשוב שמביניהם הוא מיזם התיעוד המקוון – ילדים בשואה. בין השנים 1993-2008 עבד עמי סלנט גם כמרצה לתחומי המידענות וניהול התוכן במחלקה ללימודי מידע באוניברסיטת בר אילן.

© 2020 כל הזכויות שמורות לעמי סלנט

האתר נבנה ע״י: ABCreative

bottom of page